Hvilken planner type er du?

Har du en kalender? Altså sådan en rigtig analog kalender? Får du den brugt? Eller ligger den bare i tasken lige så fin og ny, som da du købte den sidst i december?

Jeg havde i mange, mange år en analog kalender, som boede i min taske. Jeg brugte den til at skrive aftaler i. Og det er jo sådan set også det en kalender skal bruges til. Men jeg manglede flere gange noget, der kunne hjælpe mig lidt mere på vej, og hjælpe mig til at holde fast i de valg, jeg traf på min vej. En kalender hjælper ikke til at reflektere over, hvorfor det er, man gerne vil dyrke yoga om morgenen eller læse flere skønlitterære bøger. Den hjælper heller ikke til at gøre det helt visuelt tydeligt, hvornår man faktisk bruger tiden på det, man gerne vil, og om man udvikler sig i den rigtige retning eller bare står i stampe. Men den er god til at minde en om, hvornår man skal til tandlægen.

Måske kan du genkende dig selv i noget af det? Som jeg har beskrevet flere steder på siden her, så er jeg begyndt at bruge forskellige former for "plannere", der hjælper mig til at holde styr på, hvad det faktisk er, jeg bruger min tid og min energi på. Det virker for mig. Det betyder jo ikke, at det nødvendigvis vil virke for dig. Men nu kan du i hvert fald starte med at prøve den labyrint (på fancy engelsk: flowchart), jeg har sat sammen. Jeg håber, den kan hjælpe dig til at finde frem til, om det måske kunne være noget for dig - og hvad du i så fald skal kaste dig over først.

Følg pilen og find den rigtige løsning for dig

Din ideelle planner

En helt almindelig kalender - det helt basale

Hvis man skal have sig en helt almindelig kalender handler det utroligt meget om personlige præferencer, hvad man er vant til og hvor mange aftaler, man skal have plads til.

Er du vokset op med en Mayland kalender er det nok svært at gå over til noget som helst andet. Måske får du udleveret en kalender på dit arbejde og har rigeligt i den. Så skal du bare holde fast i den. Fortsæt med det, der fungerer for dig. 

Det kan også være du ikke har haft en analog kalender siden det sidste år i folkeskolen og nærmest slet ikke kan forestille dig at skulle tilbage til at skrive ting på papir og selv huske at tjekke, om der er noget på programmet idag. En analog kalender bipper ikke, når faster Oda har fødselsdag. Sorry. Den feature har jeg ikke set noget sted endnu.

De år, hvor jeg selv udelukkende havde en helt basal kalender sværgede jeg til spiralkalendere fra Plakat Forlaget. Inga Linde Jensens fine tegninger gør mig simpelthen bare glad og at blive mødt af en ny tegning hver dag, fik mig til at smile meget bredt. I dag nøjes jeg med en vægkalender fra samme sted. Men skulle jeg gå tilbage til en almindelig årskalender, så ville den komme herfra.

 

 

 

plakatforlagetdag

En bullet journal - stort arbejde, stort udbytte

Er du frisk på en udfordring og er du glad for at lave lister, diagrammer og i det hele taget at udfolde dig kreativt på papir? Så er en bullet journal et rigtig godt sted at starte.

I den helt skrabede version laver man egentlig bare en to-do-liste for hver dag, og hakker så af, når man har udført de ting, der stod på listen. Men kigger man sig omkring på Instagram og andre sociale medier, bliver det hurtigt tydeligt, at genren har fået sit helt eget liv. 
Som sagt kan man sagten "nøjes med" at lave en liste over, hvad det er man skal nå i løbet af dagen, men er man kreativ, kan man gøre sin bullet journal til en sand skatkiste af information om ens liv og skabe en bevidsthed om, hvor det er man gerne vil hen med sit liv. Man kan f.eks. lave diagrammer, hvor man kan følge udviklingen i sin egen formkurve, hvor mange afsnit man har set af en given tv serie, eller om man er på rette vej i livet sådan generelt.

For at starte en bullet journal kræver det få, velvalgte redskaber:

  • En notesbog. Enten med blanke sider eller de særlige prikkede.
  • En god pen, kuglepen eller blyant.
  • Evt. tusser, farveblyanter og washi tape (farve strålende tape, med forskelligt mønster, der ofte bruges af scrapbookere).

Meget mere kræver det ikke - ud over god tid, disciplin og en god kreativ drivkraft. 

Her på siden kan du læse meget mere om, hvordan jeg bruger bullet journal principper til at planlægge og holde styr på vores jordomrejse.

 

 

bulletjournaldecember

Passion Planner - mere end bare en kalender

Hvis du i labyrinten ovenfor endte ved stoppet Passion Planner, så vil jeg anbefale dig to ting.

  1. At læse mere her på siden om, hvordan jeg har brugt og haft glæde af netop en Passion Planner - både personligt og fagligt
  2. At downloade Passion Planners gratis kalendersider. Så kan du nemlig afprøve det helt gratis og finde ud af, om det overhovedet virker for dig. Her vil jeg anbefale dig at starte med Roadmap, de to måneds sider og en af uge siderne. Så er du i hvert fald godt fra start.

Passion Planner er en fin blanding af en kalender og en bullet journal. Den kan noget af det, en bullet journal kan, men den kræver noget mindre tid og meget af indholdet er forudbestem. Og så har den også en kalender funktion, så man også kan holde styr på, hvornår det er, man har aftalt at mødes med kollegerne til eftermiddagsmøde. 

Selvfølgelig er der en del Passion Planneren ikke kan netop fordi den er mere fastlåst og ikke indbyder til samme frie kreativitet. Men den er et rigtig godt sted at starte, hvis man har noget konkret i sit liv, man gerne vil ændre lidt på.

 

PassionPlannerSpread

Mix and match - kombiner dem som du vil

Fik du at vide, at du skal prøve med en kombination af en bullet journal og en Passion Planner?

Så er du sikkert vildt kreativ, fuld af gode ideer og klar til at gå i krig med et nyt kapitel i dit liv. Eller i hvert fald et underafsnit.

Jeg vil først og fremmest anbefale dig, at læse det jeg har skrevet om min brug af både Passion Planner og bullet journal her på siden. Måske det kan være en inspiration for dig og sætte skub i dit videre arbejde med projektet.

Jeg er selv rigtig glad for kombinationen af de to formater. Det giver mig en frihed. Jeg kan på den ene side hvile i, at Passion Planner har en fast form, som jeg kan udfylde og følge min egen udvikling. Og på den anden side kan jeg så give den fuld gas med kreativiteten i min bullet journal. Her er der plads til alt det, som ikke lige passer ind på siderne i min Passion Planner. Det giver mere plads til refleksion og plads til at jeg kan planlægge, hvordan jeg vil handle på de områder, Passion Planner tydeliggør for mig. 

Hvor kan du finde mere viden?

Jeg har samlet en række indlæg og links, så du hurtigt kan finde inspiration og info, så du kan komme i gang med at planlægge. God fornøjelse 🙂 

Her kan du læse om mindmaps, hvordan du laver og bruger dem

Er du vild med at følge med i din udvikling, så vil du elske det her indlæg om trackere

Her er 10 ting, du kan gøre med ubrugte sider i din Passion Planner

Her er hjælp at finde til, hvordan du kan lave og bruge klistermærker eller stempler i din Passion Planner

Og her er 5 ting, der kan gøre bruges af din Passion Planner hurtigere og lettere


 

 

passionplannerbujo