Nogle gange kan man ikke lige finde det helt rigtige klistermærke - eller man skal bruge noget, der er større eller mindre, end det man har. Hvad gør man så? Her kommer nogle helt lavpraktiske bud på, hvordan man kan lave sine egne "klistermærker".

samvirke

Samvirke er et rigtig fint blad at starte med - især hvis du er medlem af Coop, for så er det gratis.

Hvorfor lave sine egne klistermærker?

Det lyder meget omfattende. Det er det ikke. Men det er alligevel lidt mere tidskrævende end tage nogle fra et ark købt i Kvickly.

'Hjemmelavede klistermærker' er nok også så meget sagt. I virkeligheden handler det om, at det kan være super fint at klippe ting ud af blade og aviser – eller klippe dele af programmet fra skolekomedien ud – og klistre ind på siderne.

Det kan meget hurtigt komme til at dække et stort område i planneren. Især hvis man har en A5. Men man skal huske, at man jo altid kan skrive ovenpå det. Og at man ikke behøver sætte en hel side fra et dameblad ind…det kan være nok med bare et lille hjørne.

Fordelen er, at man kan lave sine egne helt unikke mærker, til siderne i ens Passion Planner - eller til alt muligt andet. Det kræver lidt tid, at finde de rigtige ting, at klippe ud. Men man kan samle det over tid. Tænk sig at have en cigaræske fyldt med gode udklip og almindelige klistermærker.

Det skal du bruge

 • 1 god spids, skarp saks
 • 1 limstift
 • en stak ugeblade, månedsblade, aviser og andet der kan laves udklip af
 • nogle tusser og kuglepenne (brug billige tusser, for der kan godt komme lim på dem)
 • evt. dobbeltklæbende tape og en kasse at have udklippene i

Det skal du bruge

Klistermærker til kollage

En kollage skal mest fungere som baggrund eller ramme, og har ikke så meget fokus på konkrete figurer eller billeder. Det skal mest bruges til at skabe en stemning, en følelse eller et specifik udtryk.

Når du starter en kollage på en side, skal du særligt tage stilling til fire ting

 • Skal det hele være én farvetone eller mere spraglet?
 • Vil du skrive ovenpå kollagen?
 • Hvis du vil, så skal du tage højde for, at farverne ikke skal være for mørke.
 • Hvis ikke, så skal du beslutte dig for, hvor meget af siden, du vil dække.

Når du har fundet ud af, hvad du har mest lyst til,kan du begynde at samle farvede og mønstrede sider. Gå efter sider uden for meget tekst eller alt for mange billeder og tegninger - så er det lettere at lave en sammenhængende kollage, som du så senere kan sætte billeder og tegninger på. Så får du selv mere kontrol over det.

 

Klistermærker med figurer og ting

Her kommer det mest klistermærke-agtige ind. Klistermærke figurer og ting. Igen, når du bladrer magasinerne igennem og støder på en figur, et dyr, en grøntsag, en potteplante, en indretningsdetalje eller noget helt sjette, som tiltaler dig, så klip det ud.

Klip det ud og gem det.

Det vigtigste er, at det er en nogenlunde afgrænset ting. Det giver dig mulighed for at du kan sætte det ind i en helt anden ramme senere.

Jeg havde på et tidspunkt en masse brugte sider fra en Wulff Morgenthaler kalender. Anders Morgenthalers tegninger med de mange figurer og mennesker var perfekte at klippe ud og klistre sammen til nye situationer. De perfekte udklip dukker op de mest uventede steder.

 

Klistermærker med bogstaver

Når du sidder der og bladrer, så gem for guds skyld nogle af siderne med fine og fede overskrifter på. 

Jeg opdager tit, når jeg er ved at være færdig med en side, at jeg lige står og mangler en eller anden fed overskrift. Og det er super hurtigt at sætte en sammen på bedste kidnapper maner med forskellige bogstaver fra et blad.

Nogle gange - måske især i dameblade - kan der være citater, opskrifter eller anden tekst, som man også kan bruge. Det kan man tage mere eller mindre direkte og klistre ind. 

Klistermærker med vigtige begivenheder

Nogle gange har man været et sted henne - en koncert, en skolekommedie, en metrotur i paris - som man gerne vil huske. Hvis man har en billet eller et program, kan det være en en fantastisk måde, at huske de gode oplevelser, ved at klistre det ind på siderne i sin Passion Planner.

Det kan godt komme til at fylde ret meget på en side. Især hvis ens planner kun er i A5 størrelse. Her kan det være en god ide enten at bruge nogle af de ubrugte sider i planneren - de sider, hvor man alligevel ikke helt fik den brugt, eller siderne bagi planneren. Eller man kan klippe dele af billetterne, programmerne eller billederne ud og klistre ind.

Igen e det vigtigt at huske på, at det ikke skal være perfekt. Det skal være noget, der gør dig glad og giver dig mulighed for at se tilbage på de fede og fantastiske oplevelser du har haft i løbet af året.

Jeg havde ikke lige noget ved hånden, men tænkte, at det bestemt er værd at huske en cykeltur og hvad er bedre til det end et par cykler?

Jeg havde ikke lige noget ved hånden, men tænkte, at det bestemt er værd at huske en cykeltur og hvad er bedre til det end et par cykler?

Klistermærker_færdig

5 hurtige tips

 1. Når du ser noget i et blad, der tiltaler dig, så riv det ud (hvis det er dit blad og du er færdig med at læse det)
 2. Husk lige at tjekke bagsiden af den side, du skal til at klippe i. Det kan godt være, at der er et super godt motiv, på den side du kigger på, men måske er der noget endnu bedre på den anden side. Det er klart bedst lige at tjekke i hvert fald (jeg taler af bitter erfaring)
 3. Limstift kan bruges til det hele, men til store udklip eller firkantede klip kan dobbeltklæbende tape være rigtig godt
 4. Sørg for at have en god, skarp saks ved hånden
 5. Du skal ikke være bange for, at det ikke bliver perfekt. Det er ikke det, det handler om