Mangler du overblikket over dit liv? Får du gået nok? Sovet nok? Drukket nok vand? Er der noget, du måske gerne vil følge lidt bedre med i? Jeg har samlet en række af de trackere (i mangel af et bedre ord), som jeg bruger allermest. 

Hvorfor overhovedet en tracker?

Jeg bruger trackere til alt muligt. 

Søvn. Mad. Motion. Meditation. Egneomsorg. 

Jeg er rigtig glad for lister og laver rask væk lister så det står ud af ørerne på mig. Men man kan ikke altid lave en liste over noget, der bevæger sig over tid. Jeg kan sagtens skrive ned, at jeg skal sove mindst otte timer om dagen, men det hjælper jo ikke ret meget, hvis min krop ikke vil være med til det.

Så kan en tracker være god, for den laver et billede over tid af, hvordan det faktisk går med det ene og andet. Og så kan man langsomt begynde at se, hvad man måske kan gøre ved det, for at ændre på det.

Jo mere jeg bruger trackere, jo mere går det op for mig, hvor vigtigt det er, at de bliver tilpasset det, jeg skal bruge dem til. I starten fandt jeg bare forslag på nettet og kopierede dem direkte. Og blev lidt muggen, når den ikke virkede for mig. Men det er jo klart at ikke alting virker lige godt for alle. Så brug siden her som inspiration. Og ret det til. Eller opfind din helt egen tracker-metode. Så du får mest muligt ud af det.

Hvordan laver man en tracker?

Igen. Det er helt op til, hvad du gerne vil tracke - og hvad der virker for dig. 

Det første ved du forhåbentligt, og det sidste er noget, du først finder ud af, hen ad vejen.

Hvis du er kreativt anlagt og glad for at tegne, så kan det være en oplagt at gøre det meget visuelt. Men et helt nede på jorden diagram med firkanter fungerer aldeles fremragende, så man kan skravere en firkant hver dag. 

Det er helt enormt tilfredsstillende.

 

vane-tracker

Din dag

din-dag-tracker

Det her er en af mine absolutte yndlings trackere. Den er helt, helt simpel. Men det bliver enormt hurtigt synligt, hvordan en måned er gået. Hvornår, der har været gode perioder og hvornår det hele har været lidt svært.

Søvnkurver

soevn-tracker

Jeg har perioder, hvor jeg er mega dårlig til det der med søvn. Det er godt for mig at lave en kurve, så jeg kan følge med i, hvornår det går op og ned.

Det gør det lidt mere okay, at jeg har dage, hvor jeg bare er helt træt.

Gå-tracker

gaa-tracker

Jeg vil rigtig gerne blive bedre til at gå regelmæssigt igen - jeg har haft ret mange problemer med min ryg, så det er også noget med at holde sig i træning. Jeg syntes det var en sjov ide, at lave det som en slags brætspil. 

Rejse-tracker

rejse-tracker

Nu er det jo, at vi er på vej ud i den store verden. Så jeg har lavet et verdenskort, til at tracke, hvor vi kommer frem. Jeg glæder mig helt usigeligt, til at kunne begynde at tegne ind på kortet, hvor vi bevæger os hen.

Krop og sjæl

krops-tracker

Endnu en af mine yndlings-trackere. Den her ser lidt mere kompliceret ud. Det er den nu ikke.

Hver dag skraverer jeg en del af et blomsterblad, alt efter hvordan jeg har haft det og hvad jeg har lavet.

De gode vaner

maanedsvaner-tracker

Jeg har arbejdet med to forskellige trackere af gode vaner. En hvor jeg skulle tegne en ny tracker hver uge. Og så den her, hvor den gælder en hel måned.

Jeg kommer nok aldrig helt til at bruge den der kun gælder en uge ad gangen. Det er for meget arbejde.

Til gengæld har jeg tegnet fire af dem her i min rejsedagbog. En til hver af de fire måneder vi er afsted. Så må vi se, hvordan det går.

Og om vi får chokolade hver dag 🙂 

6 forskellige måder at tracke dit vandindtag

vandtracker

Jeg er helt skørt dårlig til at få drukket nok vand. Og jeg har ikke helt fundet en tracker, der fungerer for mig endnu.

Men jeg er begyndt at samle på dem. Så her får du et lille udkast, at de forskellige vand-trackere, jeg har samlet sammen. Måske kan du få nogen af dem til at fungere for dig?