En Passion Planner kan virke næsten helt uoverkommelig. Det kan se ud som om, det kræver enormt meget tid. Både det at få den brugt, så man faktisk får noget ud af det. Og det burde jo egentlig være det vigtigste. Men også bare det, at få siderne til at se pæne og inspirerende ud.

For mig er det nok noget af det vigtigste. At jeg bliver glad af at kigge tilbage på siderne i min Passion Planner. Jeg bruger tid hver dag på at tegne og reflektere over, hvad jeg har brugt dagen på. Og på at tegne de mest mindeværdige ting. Det giver mig ro og gør mig glad. Men det er også noget, der tager tid. Og det er ikke alle der har det i hverdagen. Ligesom det heller ikke er alle, der selv synes de er lige gode til at tegne. 

Her kommer 5 tips til, hvordan du kan gøre siderne i din Passion Planner sjovere, mere inspirerende og langt mere tilgængelige, på meget kortere tid.

1. Brug stempler

Hvis man gerne vil have et mere klassisk look, kan man prøve sig frem med stempler. De fleste af de stempler, jeg bruger her har jeg købt i TIGER, men man kan sikkert finde dem alle mulige steder rundt omkring (du kan også selv lave stempler, men det tager en hel del mere tid).

Du kan holde det helt simpelt og alene bruge stemplerne, eller du kan kombinere stempler med farvede tusser, så det alligevel bliver dit eget design og look. 

Jeg kan f.eks. rigtig godt lide tanken om, at det der stempel med træet kan bruges året rundt og at man så selv kan tegne årstiden på med blomster, blade og sne.

2. Brug farvet og mønstret tape

Efterhånden er der ret mange steder, hvor man kan købe farvet tape (washi/masking tape) til små penge. Den farvede tape er et godt sted at starte, hvis man gerne vil have farve på siderne, men ikke vil fylde kalender delen, med andet end aftaler.

Tapen kan først og fremmest bruges til at opdele siden og indramme vigtige begivenheder.

Tapen kan også bruges til at dække tidsangivelserne til på de enkelte dage, hvis man f.eks. tager på en forlænget weekend eller ferie, og ikke skal brug den konkrete tid til noget. Så kan man hurtigt sætte et stykke tape hen over og så er der eller dømt uforstyrret doodling. Eller man kan bruge dagene til at lave lister på, hvis man ikke lige syntes der var nok plads i to do listerne.

Det jeg bedst kan lide at bruge tapen til er at give mine sider en farvestrålende ramme. Uden at skulle bruge flere timer på at tegne og farvelægge det selv.

Det giver farve og liv til siden på få sekunder. Og så kan man ikke tegne ved siden af stregerne med et stykke tape. Lettere bliver det næsten ikke.

3. Brug klistermærker

Klistermærker er nok den hurtigste og letteste måde at få ens Passion Planner til at blive farvestrålende og personlig.

Klistermærker kan, ligesom emojis, fortælle en hel historie eller de kan tilføje en hyggelig og sjov dimension til siderne – uden at man skal bruge timer med blyanter og tusser.

PassionPlannerKlistermærker3

Du kan bruge flag til at markere fødselsdage. Glade og sure smileys til at markere om det var en god eller dårlig dag. Og så kan du finde dit helt eget system, hvor et bestemt klistermærke f.eks. betyder arbejde, venner, kæreste, hygge og biograftur eller hvad det nu måtte være, der fylder i din hverdag. På den måde kan du meget hurtigt se, hvad du har brugt din tid på og finde ud af, om det går dig tættere på dine mål. Og samtidig er det ret pænt.

Klistermærkerne kan selvfølgelig også bruges alene som pynt. Det er altid super hyggeligt med blomster og andre små doodle-agtige indslag på siderne. Og her er klistermærker ideelle, fordi det er så hurtigt, at få en hel side til at lyse op.

På et tidspunkt havde jeg en ide om, at jeg ville have en gennemgående figur i min Passion Planner, som kunne være en slags virtuel planner buddy. En jeg kunne tegne i planneren og som kunne stå på sidelinjen og komme med opmuntrende tilråb. Det blev aldrig til noget, fordi det bare tog for lang tid. Men hvis nu jeg havde fundet en figur på klistermærker, der kunne være et tilbagevendende indslag, tror jeg måske det havde været lettere.

4. Brug farvede tusser

Tusser. Det er måske nok den simpleste, mest lavpraktiske måde at få meget farve ind på siderne meget hurtigt. En farvet streg hele vejen rundt om ugen. En farvekodning af ugens aftaler, så man lynhurtigt kan se, hvad man bruger sin tid på. Eller en farve til hver dag i ugen.

Jeg hører ofte at folk er bange for at bruge tusserne, fordi de ikke selv synes de er gode nok til at tegne.

Det med at tegne er en anden sag. Og det skal jeg nok vende tilbage til i et andet indlæg. Men din Passion Planner er ikke til for at være kunst. Den er til for at blive brugt og for at hjælpe dig komme tættere på det liv du allerhelst gerne vil leve.

Men det her handler ikke om at tegne. Det handler om at bruge tusserne til at skabe overblik og fokus – og ikke mindst til at få noget farve ind på siderne på en hurtig og nem måde (det lyder som om jeg er ved at sælge nye måder at få flere grøntsager ind i kosten på).

I det daglige bruger jeg tusser til at farvekode mine aftaler. Jobsøgningsting er orange. Egenomsorg er lysegrøn (fordi det er min yndlingsfarve). Arbejde er lyserødt. Osv., osv..

Når jeg skriver en ny aftale i kalenderen markerer jeg den med en farve, og i løbet af ugen kan jeg så se, hvor meget tid jeg bruger på hvad.

Det både lyser op og er mega brugbart. Om du laver kasser rundt om aftalerne (sådan som jeg for det meste gør) eller om du sætter en farvet prik ved aftalen eller lavet en lang farvet streg, der dækker det tidsrum, aftalen er i, er jo sådan set lige meget. Så længe det virker for dig.

5. Drop pænheden og omfavn det uperfekte

Vigtigst af alt, når vi snakker om, at skære ned på tidsforbruget og op for brugbarheden, er nok i virkeligheden at droppe tanken om, at det hele skal ligne noget fra et dameblad eller den konto man følger og savler over på Instagram.

Omfavn uperfektheden. Den er fed og kreativ og det upolerede, uperfekte og til tider direkte grimme er oftest langt, langt mere brugbart og inspirerende end det helt klinisk pæne, hvor man næsten ikke tør bruge siderne, fordi man så ødelægger pænheden.

Kast dig ud i det. Bare gør det.

Og hvis du er helt blank på, hvordan man gør noget uperfekt sådan næsten med vilje, har jeg samlet nogle forslag til dig her, som er lige til at gå til.