Planlægning af turen hjemmefra er en stor del af rejsefornøjelsen - så får man ligesom lov til at drømme sig ud og tage en bid af rejsen på forhånd. Det er ikke kun godt for din dagsdrømme men også rigtigt godt for din økonomi og dit udbytte på turen. Her deler vi vores erfaringer med planlægning af roadtrips i USA, så stjæl tips med arme og ben hvis du har lyst 🙂

Leje af autocamper eller bil i USA?

Til vores roadtrip i USA har vi gjort os en hel del tanker om, hvad der var smartest, mest behageligt og bedst sådan rent økonomisk. Det er en super romantisk tanke at suse derudaf med huset på ryggen, og slå sig ned hvor man føler for det. Det var da klart det vi skulle!!

- Lige indtil det der fornuftige planlægning punkterede den idé.

Ved en nærmere granskning af mulighederne, er vi faktisk endt med billøsningen. Her er nogle af vores tanker bag:

 

mount-rushmore-roadtrip-usa

Der er ikke allemandsret i USA – derfor er det ikke tilladt bare at stille en camper op hvor man lyster. Her er man nødt til at booke sig ind på dedikerede camperpladser som i mange tilfælde koster xxxx. Men så kan man også kobles op på strømnettet og har adgang til alt det praktiske. Det jo fedt nok. Men hey – lige så dyrt som motel?

Nå men, man behøver jo heller ikke altid vild luksus, vel. Det er også muligt at låne p-pladsen foran Wallmart og foran mange moteller – som vel kommer i ”ikke luksus” kategorien. De tager så også typisk XX dollars for gæstfriheden. Hmm.

Det vil sige, at selvom man ikke er et luksusdyr, kan man ikke forvente gratis logi. Lægger man det sammen med en ret dårlig benzinøkonomi på sådan et skrummel, så bliver det faktisk alt i alt dyrere med en camper. Øv øv.

Dertil er man lidt låst fordi en camper bare er et stort skur at slæbe rundt på, og derfor kører man ikke lige på de små ture, og en tur downtown. Og hvem gider lige parallelparkere sådan en motherfucker? Nej vel!

Så man skal altså kun tage camperen hvis man er vild med at bo i et telt på hjul og er sygt god til at parallelparkere.

 

Hurra jeg har valgt at leje bil i USA – hvad skal jeg lige huske at tænke på?

Godt du spørger, for her er der lidt at hente rent økonomisk. Man nemlig være obs på at hvis man ikke afleverer bilen samme sted hvor man henter den, så kommer der et gebyr til. På vores tur fra Miami til Los Angeles over 36 dage, ville dette gebyr alene have kostet 4.000 bobs! We kid you not!

I kombination med at der i detaljeplanlægningen opstod forskellige muligheder der ville holde os samme sted nogle dage, og at vi ikke ville ende i tidsnød, så endte vi med at dele turen op så vi tager et loop (lejer bil, kører rundt i alle hjørner, og afleverer bil retur samme sted) i Florida, New Orleans og Los Angeles, og tager fly derimellem. Det bliver for os en mere varieret tur, og med flybilletter, bliver det nok det samme.

Men har du mulighed - så overvej om ikke dit roadtrip skal være et loop så du henter of afleverer bilen samme sted - så undgår du det mavesår.

Lidt om co-driver gebyr

 

 

Nyttige links: 

Billeje i USA