Philadelphia er ikke bare ost men faktisk et stort stykke amerikansk historie – som vi fik lov at grave os ned i hos vores super søde værter, Deb and Mike. Fire hyggelige dage er det blevet til i dette skønne område med disse skønne mennesker.

Jeg tror vi begge var lidt overstimulerede efter besøget i New York, så vi var glade for at kunne sætte os på en Greyhound bus mod Philadelphia.

Her var vi blevet inviteret til at bo hos noget af Tennas familie – Et super sødt par, Deb og Mike og deres store, krøllede hund Winnie.

Tenna har rejst meget i USA og boet hos familie og venner, men det var mit første besøg hos ”ægte amerikanere” og jeg må sige jeg blev totalt væltet omkuld af deres store gæstfrihed. Det var meget tydeligt de gjorde deres yderste for at vi havde det godt og at vi kom omkring og fik oplevet det vi gerne ville.

Jeg havde så fået en rimeligt træls forkølelse med fra flyet, så jeg kunne heldigvis give dem lidt retur i form af nogle festlige nysekoncerter – ja man må jo bidrage med det man kan - men de tog det med ophøjet ro.

Hver aften samledes vi i stuen hvor vi delte historier, så film og hørte musik, og mon ikke der blev tændt lidt ekstra op i kaminen de dage, det var i al fald helt vildt hyggeligt og forkølelsesdæmpende.

Området i sig selv er virkeligt spændende, da det var her nationen blev formet og uafhængighedserklæringen blev underskrevet. Endnu engang et stort stykke amerikansk historie som man kender fra film, og som det er rigtigt sjovt at se i virkeligheden.

Vi var naturligvis omkring Independence Hall for at kigge efter Nicholas Cage. Han kunne åbenbart ikke den dag men guiden var nu også rigtigt god, og vi blev da virkeligt inspireret til at få læst lidt op på hvad der faktisk foregik dengang. Det var ikke en helt ubetydelig bedrift sådan at smide briterne på porten og samle en nation med så mange stater. Well done Mr. Washington!

Mindst lige så vigtigt som historie er det at undersøge madkulturen. Det helt store hit i byen var en grilled steak sandwich som vi gik på jagt efter. Da den var lokaliseret, blev vi enige om det ikke helt var kalorierne værd (hakkekød i en flute med ost på). Jeg fik i stedet en ”Pretzel beef and cheese hotdog” –  dvs. en ostepølse viklet ind i pretzel dej, lavet og serveret af Armish folk!! - et meget bedre valg hvis du spørger mig and oh what a joy! 🙂

Vi fik set utroligt mange spændende ting i og omkring byen, spiste rigtig god mad og vi havde i det hele taget en utroligt hyggelig tid hos Deb, Mike og Winnie. Jeg ved ikke om alle amerikanere er så gæstfrie og søde som dem, det må tiden vise, men vi kom utroligt godt fra start i trygge omgivelser.

Tanken er fuld og vi er klar til næste del af turen - Florida – det bliver med garanti begivenhedsrigt og dukkefyldt… 🙂

P.s. Se mor, det lykkedes at lave et indlæg næsten uden bandeord 😉