Py ha en start – men det lykkedes at krydset Atlanten og indtaget byernes by og en kæmpe bagel, det er sgu et sjovt sted det der New York - og et absolut must hvis man får lejligheden.

Juhu, så fik vi endeligt luft under vingerne og kom afsted, ud i det blå…

New York står først på den store liste. Vi har med vilje delt turen over Atlanten op i et par bidder – den kan føles lidt uoverskuelig (siger vi som skal hele turen rundt om kloden!) En overnatning hos Tennas gode ven Simon i London gav os lidt luft til at foretage springet hele vejen over det store vand.

I god tid og i vældigt rejsehumør tager vi i lufthavnen London Gatwick for at drikke lidt kaffe og suge noget internet – bare for at finde ud af at flyveren er 4 timer forsinket.

Suk.

Men der er ligesom ikke andet man kan gøre end at prøve at bygge lidt hård hud i måsen, vel?!

Nå ja, man kan researche lidt på hvad mulighederne for kompensation er, for personalet hos vores flyselskab – Norwegian – var søde at informere om man kan søge kompensation via deres hjemmeside. Jamen, når man ikke har andet at lave, kan man da lige så godt prøve det, og det viser sig der muligvis er en del at hente – op til 2250,- kr per person.

Vi satte folkene på www.flyforsinkelse.dk på sagen, og afventer nu det videre forløb – vi følger op på sagen i et andet afsnit.

Morgensol på tagtoppen af vores hotel

De ekstra 4 timer betød at vi var rimeligt slatne ved ankomst – og timen i køen ved indgangen til landet trak ikke op i regnskabet – det gjorde til gengæld vores søde taxa chauffør der kørte os til hotellet. Han var fra Colombia og et bundt af energi og gode gebrokne historier, ikke mindst om Donald Trump – et emne der kunne få tonerne helt op i rødt felt i den lille taxa, og så var vi ligesom i gang.

Trump her der og alle vegne

Vores lille Colombianer startede det – og byen fortsatte det. Trump er bare her, der og alle vegne. Brudstykker af samtaler afslører det meget debatterede emne. Ingen af os var specielt bevidst om at vi var på vej ind i Trump hulen, men på gåturen ned af 5th Avenue mod Central Park bliver politiopbuddet større

…stemningen ændrer sig

… afspærringer

…journalister i store klumper

…tasketjek og et ”you’r allright kiddo” før man bliver sluppet videre

og så var den der – Trump Tower.

Nå ja for saten, det jo her han holder til. I sit helt eget tårn. På en af byens bedste adresser.

Det var mærkeligt – det er der så meget der er…

Og så er der sagt nok om den sag.

Politi med udsigt til Trump Tower

 

Sådan kan man ha' det ved Trump Tower

Som at være med i en film

Storbyer er på ingen måde målet for vores tur, men når man har chancen for at se New York, skal man ligesom også tage den. Og sikke da en oplevelse den by er. Så anderledes og fremmedartet og alligevel så bekendt. Det er måske en af de byer i verden man kender bedst gennem tv, og ih hvor den lever op til det! Indimellem får man næsten fornemmelsen af selv at være med i en film.

Det var ikke længe vi var i byen, men det blev til besøg i Central Park naturligvis. Det er et absolut must. Derudover besøgte vi Ground Zero, spiste den mest fantastiske bagle på det hotte sted ess-a-bagel og sugede en masse latteskum og storbystemning til os.

En fantastisk by, men det bliver også dejligt at komme videre til roligere forhold hos gode venner i Philadelphia.

Et par gode tips til dig:

Er du i NY, skal du spise en bagel – og hvis du kan, så gør det på ess-a-bagel der siges at være det bedste bagel joint i staten. Men pas på køen, den kan være lang på spisetidspunkter.

Er du ved Ground Zero, så husk det lille mirakel ”Saint Pauls Chapel” der som eneste bygning i området stod uskadt efter 9/11. Den lille kirke har en fin men også tragisk historie.

Tag en slapper fra hektikken og gå en ordentlig tur i Central Park – der er utroligt smukt, rimeligt roligt og fyldt med ”minder” fra forskellige film.

Obligatorisk billede på den famøse Time Square