Så nåede vi julefasen på vores jordomrejse – og det er da oplagt at vælge at holde den i en ørken. Men hvilken ørken! Skal du prøve noget overjordisk, så kør et smut forbi Joshua Tree National Park og kig på sand, sten, kaktusser og mærkelige træer. 

På flyveren fra Miami til Los Angeles faldt vi i snak med Phillip, en lokal fra Los Angeles, der med store undrende øjne spurgte, hvorfor i alverden vi ville til Joshua Tree National Park.

Æjm… ja… Det er en park i en ørken…

What’s not to like?

Vi troede i al fald selv på projektet, og vi blev ikke skuffede…

Efter en overnatning i Los Angeles kørte vi mod stedet. Det tog godt 4 timer at køre derud(vi valgte den langsomme men pæne vej), og for os, som ikke er vant til ørken, var selv køreturen spændende og forskelligartet.

Californien er åbenbart én stor ørken, og det er mere end almindeligt smukt at se det barske, grove, senede, kolde og tørre landskab variere i farve, højde og form. Det i sig selv er så ganske uvant for det danske øje.

Jul i ørkenen

Dette tidspunkt var faktisk et kritisk tidspunkt på vores jordomrejse, da vi nu var nået hen omkring juletid. Derfor valgte vi at slå lejr et sted med lidt hjemlig atmosfære og lejede en håndfuld overnatninger det mest henrivende sted på AirBnB hos den sødeste værtinde, Nancy.

Vi kunne ikke have truffet et bedre valg ift placering, komfort og venlighed. Nancy havde både sørget for fyldt chokolade og et juletræ – kan man andet end at elske hende 🙂

Hun havde desuden sørget for meget udførlig information omkring parken, byen og ting man bør vide, så vi var ret godt klædt på til opholdet her.

Natur som man aldrig har set den før

Som naturelsker bliver man forkælet til det yderste lige så snart man træder ind i parken. Stedet omkranses af høje bjerge, der danner rammen om de mest surrealistiske naturfænomener.

I tidernes morgen er magna blevet presset op gennem jordoverfladen og har dannet de skøreste stenformationer, der er spredt med rund hånd ud over det hele. Herimellem findes de mærkeligste planter, buske og træer. Det er en ren fornøjelse at gå/køre ture og se det overordnede billede, men også at stille helt skarpt på den enkelte planter i parken.

De mest bemærkelsesværdige gevækster er det, parken er kendt for - de meget mærkværdige Joshua træer.

Et sådan træ ligner en blanding af en palme, en kaktus og den afskyelige snemand.

Det kan du da godt forestille dig, ikke?

De står over alt i alverdens former og vrider de tykke, behårede arme mod himlen. Jeg ville ikke have lyst til at møde sådan en alene i en gyde en mørk aften!

Næsten lige så fascinerende er de mange kaktusser, som smider små, nuttede pomponer i store tæpper på jorden. Men lad dig ikke narre. De er ikke til at regne med. En kort berøring og de søde pomponer har skudt deres modhagebefængte syle dybt ind i dit kød. Faktisk var det ikke nogen spøg at finde en toiletbusk der i kaktusparken!

Vi havde nogle utroligt skønne dage i parken og i Nancys lille hus. Det var virkeligt tiltrængt med en base for nogle flere dage, og det var dejligt at holde jul et hyggeligt sted, nu hvor vi var så langt væk fra familie og venner i julen.

Vi er nu opfyldt af energi og klar på flere ture ud i det smukke amerikanske land…

Et par nyttige tips til dig der skal afsted:

Lej La Casita på AirBnB– det er hyggeligt, super udsigt, den sødeste vært og meget mere for pengene end hvis du lejer et hotelværelse.

Tag dig tid til at køre hele vejen igennem parken ad begge hovedveje – landskabet er fantastisk hele vejen og ændrer sig dramatisk.

Besøg som minimum Coachella Valley (kaktushaven) og Keys View med en fantastisk udsigt over parken.