Cambodia er et mystisk og mytisk sted - på mange måder. Måske har du set Tomb Raider filmene, hvor Lara Croft kører rundt i et fantastisk tempelområde. Dette er blot et af mange templer i Siem Reap, det ene mere fantastisk end det andet og stedet fortjener en sikker plads på the bucket list.

 

En helt anden verden fra en svunden tid

Så du videoen ovenfor?

Ellers prøv lige at se den.

Er du lidt utålmodig så spol frem (som man sagde i gamle dage) til 2:15 hvor Lara stopper jeepen ved et tempel.

Dette tempel er blot et af mange - men så klart min favorit af de ca 15 templer jeg nåede at se. 

Hvorfor det?

Fordi oplevelsen når man går igennem de mosbelagte ruiner, der igennem mange år har været helt og aldeles overtaget af junglen er ganske enestående. Du får en snert af stemningen når du ser videoklippet. Læg dertil duften af jungle, skiftet mellem solens bagen på din hud og kulden fra fugtige ruiner hengemt i århundreder. Pludseligt skræpper en ukendt fugl og det pusler i de tørre blade under dine fødder.

I momenter er du helt alene. Der midt i junglen. I hvad der synes som en helt anden verden. Det er svært og samtid helt lige til at forestille sig det liv der engang var på dette sted - centrum i Khmerriget der herskede i 800-1400 tallet og strakte sig gennem Cambodia til Vietnam, Laos og Thailand. Helt ubegribeligt stort var landet og ikke mindst dette religiøse centrum.

Riget stod for fald, glemtes og blev overtaget af junglen indtil franskmændene genopdagede det i slutningen af det 19. århundrede.

Nu står blot ruinerne tilbage til de oplevelseshungrende...

cambodia-tempel-lang

cambodia-tempel-trae

Skab din egen opdagelsesrejse i templerne land

Tempelområdet er kæmpe stort. Der er mindst 74 templer som ligger fordelt på et kæmpe stort arial. Derfor er mulighederne uendelige, og du vil skulle bruge mange dage på at se det hele.

Det er derfor oplagt at skabe din egen lille tur. Du køber et dagspas ved indgangen til tempelområdet, der rækker det antal dage du ønsker, og dette giver dig adgang til alle templer så meget som du ønsker. 

Tuc-tuc folket, har som så mange andre steder i asien, gjort god business ud af situationen på godt og ondt. Tuc-tuc er en super nem og fantastisk måde at komme omkring på, og de findes overalt. Overalt.

Din tuc-tuc chauffør er derfor nøglen til de fede oplevelser. Få fat i en af de gode - guide til dette findes nederst i indslaget.

 

Nyttigheder:

Sådan finder du den rette tuc-tuc chauffør.

Skal du blot fra A til B i byen, så skal han jo blot kende vejen. Dem der mænger sig med turisterne og kan engelsk er ofte noget dyrere end de lokale der ikke er så gode til engels. Skal du på en kort tur, så henvend dig selv til en - med kort kan i kommunikere, og der er penge at spare!

Skal du på en dagstur: Her kan det være ret rart med en der kan engelsk, så han også kan bruges som guide. Er du i byen flere dage, så tag nummeret på en chauffør hvis du finder ham dygtig. De står på spring hvis man ringer. Har du ikke skabt kontaker, spørg da på hotellet. De kender ofte nogle gode chauffører selvom det ofte er venner af hotellet.

 

tuc-tuc-cambodia