Vi har vel alle drømmen et sted - at nyde livet på en helt uforstyrret tropeø med kridhvidt sand, palmesus og krystalblåt hav. Ja se nu bare - den står allerede på din nethinde!

Det findes. Og det findes lige her i det smukke Cambodia

Det bliver efterhånden sjældnere og sjældnere at man finder de små perler ude i verden, som endnu ikke er overrendt at turister - og næsten lige så træls - gadesælgere der prøver lykken hos disse turister.

Men i Cambodia er der stadigt ganske gode chancer for at finde disse små fantastiskheder.

Vil du stikke lidt af fra det hele og nyde livet i det hvide sand, så læg nogle dage på den lille ø Kaoh Rung Samloem.

Den er ikke stor.

Den er lige præcis ikke større end at hvis man vandrer et par timer op til øens fyrtårn, så kan man fra dette, se hele øen rundt. Hverken mere eller mindre.

Og så er den lige præcis så lille at den ikke er opdaget af mange turister endnu. Og faktisk slet ikke af nogen gadesælgere. Jeg mødte ikke en eneste der prøvede at sælge mig noget i de 5 dage jeg opholdt mig på øen - ja at tænke sig at det stadigt findes!

Der findes en god håndfuld mindre resorter på øen, hvoraf jeg klart kan anbefale xxx. Dette sted råder over 9 små (primitive) hytter der ligger med rumpen i junglen og fødderne i det kridhvide sand. Du har, bogstavligt talt, fuld udsigt fra hyttens seng til det smukkeste hav - og der er så få mennesker at du ofte vil opleve at du har strandstykket foran din hytte mere eller mindre for dig selv. Det er helt utroligt når man tænker på hvor fint stedet er. 

Til dette miniresort hører en restaurant/reception som ligger midt på stranden. Her serveres rigtig fin mad af lokalt og utroligt venligt personale. Man bliver hurtigt en del af familien og det søde personale er ivrige efter at snakke, høre om dit land og øve lidt engelsk. 

Der er ikke så mange aktiviteter på Kaoh Rung Samloem - det er mest strandfornøjelser og vandreture. Man kan leje kajak og snorkeludstyr af en lokal amerikansk dude, som sikkert er der endnu. Derudover er der super fine vandreture, krydser man øen er der f.eks. en rigtig god mulighed for at støde på aber i junglen, og turen til fyrtårnet er det hele værd p.g.a. udsigten selvom den kræver gode ben. Vil man noget vildere, kan man tage en båd til fastlandet eller naboøen hvor der er en hel del aktiviteter. Der findes i øvrigt ikke veje på øen. Jo vist nok nogle gamle nogen fordi franskmændene engang brugte den til militærbase (deraf også fyrtårnet), så skal man rundt, er det til fods eller ad vandvejen. 

Mellem kl 12 og 15 liver øen op fordi "party boat" ankommer med lasten fuld af feriekinesere, som lige skal ud og sole sig inden båden går hjem igen. De fylder lidt, bevares, men er også et fornøjeligt skue når de nyder solbadning og andre aktiviteter i deres våddragter 🙂

ADVARSEL: Der findes ikke internet på øen.

Som i slet ikke!

Ikke så meget som et lille bitte wi-fi signal. End ikke en smule edging fra en bjergtop. Man kan dog være heldig at der tikker en sms ind om natten når verden er hold op med at sluge alverdens netforbindelse.

Så husk lige at fylde kufferten med bøger og måske at lægge en serie eller to på ipad - ikk?!

Som vi ved så skifter tiderne - jeg havde fornøjelsen i marts 2015 men hvem ved hvor hurtigt denne perle oversvømmes, så skynd dig derud!

 

cambodia-oen

sol-baad