Coddiwomple voyage. Det er den rene spiritusprøve at få tungen rundt om. Men det er essensen af vores blog. I to underlige ord. På forsiden af en helt fantastisk læderindbinding til mine rejsenotesbøger. Læs her om hvorfor jeg har valgt et håndlavet omslag. Og hvorfor det er præget med de underlige ord Coddiwomple voyage.

Coddiwomple

Coddiwomple: en meningsfuld rejse mod en vag destination

Coddiwomple voyage

Det er dobbeltkonfekt. At sætte coddiwomple og voyage sammen. Så er det sagt.

Men jeg kunne ikke lade være. Da jeg skulle beslutte, hvad der skulle stå på forsiden af omslaget til mine rejsenotesbøger, sprang de to ord, der er helt umulige at sige, i øjnene og i hjertet på mig. 

Coddiwomple er et ord, der rummer det, at nyde vejen til målet. Den meningsfulde rejse mod et ikke særligt godt defineret mål. Det er essensen. Også essensen af det, vi forsøger at sætte fokus på her på siden.

Og voyage... for det første kom det med, fordi voyage for mig er en stor, fantastisk og livsændrende rejse. Det er sydamerikanerne, der rejste på tværs af oceanien i sivbåde. Det er vikingerne, der ramte Nordamerika. Og det er en aboriginals første tur til fods gennem den australske ørken.

Coddiwomple voyage er et løfte til mig selv. Om at huske nuet. Om at nyde øjeblikket. Og om at tage den lokale historie og kultur til mig.

Oversigtskort

Den gode tanke kræver godt indhold

At have en læderindbinding, med påskriften "coddiwomple voyage" sætter store forventninger til både rejsen i sig selv og til indbindingens indhold.

Den indeholder en masse forskellige notesbøger. Alt fra personlige noter og refleksioner over min gøren og laden, til rejseplanlægning og tanker om, hvordan man driver en blog. Det kan du læse mere om andre steder på siden - og se billeder fra de forskellige notesbøger på vores Instagram side.

Bøgernes indhold udvikler sig løbende over uger og måneder. Men indbindingen forbliver den samme. Det er ret symbolsk og giver en stor ro.

Men godt indhold er ikke det samme som perfekt indhold.

Det uperfekte er det, der giver liv til kreativiteten. 

Men selvom jeg hylder det uperfekte, får jeg, hver gang jeg starter en ny notesbog - eller en ny blank side - lidt præstationsangst. For hvad nu, hvis jeg tegner eller skriver forkert?

Så er det at det er vigtigt at huske på forsidens løfte om at rejse gennem livet uden stålfast fokus på endemålet og at give plads til at det uventede kan ske.

PostkortKat

De gode materialer

Noget af det vigtigste er, at have gode materialer.

Det giver det allerbedste udgangspunkt.

Det fine, fine læder-cover er lavet af Toni fra Red Pen Travels. Hun har mange forskellige covers og muligheder for at kombinere og sammensætte det, så det bliver ligesom man allerhelst vil have.

Mine absolutte yndlings notesbøger er fra Moleskine. Jeg bruger primært dem, der er i blød indbinding, med blanke sider og med brun/grå pap forside - fordi jeg så også kan tegne og skrive på forsiden.

En af få ulemper ved Moleskines notesbøger er, at mange af de penne, jeg normalt ville bruge, simpelthen går gennem papiret. Så jeg hev en side ud af en notesbog og tog den med i Bog&Idé og afprøvede alle deres penne. Dem jeg blev allergladest for - og som ikke gik gennem papiret - var Staedtler fineliner

Udover Staedtlers penne er jeg rigtig glad for Faber Castell Artist Pitt og Faber Castell farveblyanter. Ingen af dem går gennem papiret og kan bruges til at give klare farver til siderne meget hurtigt og præcist.

NewZealand